10 разлики между алуминиева и PVC дограма

 

1.     Материалът, от който се произвежда PVC профилът има по-никък коефициент на топлопроводимост, в сравнение с алуминиевия профил и за това PVC дограмите задържа повече топлината в помещението в сравнение с алуминиевите дограми. По същата причина с PVC дограма е по-лесно да се избегне кондезът в помещенията.

2.     PVC дограмата се изработва и монтира по-лесно, заради природата на самия материал, който е по-мек и гъвкав от алуминия.

3.     Има по-малък избор на цветове, в сравнение с алуминия. стандартните цветове, които се държат на склад са около 10. Сред тях са: бял, златен дъб, тъмен дъб, ирландски дъб, махагон, череша, мека череша, сив антрацит и др. някои от тях ги има в наличност, други се доставят за 2 седмици, а скорът на доставка за нестандартните цветове е приблизително 2 месеца.

4.     PVC профилите могат да се рециклират.

5.     Съществуват алуминиеви наставни обвивки, които дават възможност да се оформят цветово почти неограничено прозорци и врати от избрани профилни системи на REHAU. По този начин е възможно безпроблемно оптичното съгласуване с алуминиевите фасади. Така Вие комбинирате предимствата на алуминия в цветовото оформление с предимствата в топлоизолацията на РVС профилите. Алуминиевите наставни обвивки могат да се елоксират и да се боядисват чрез изпичане във всички RAL-цветове. Предимствата – евтина алтернатива на алуминиеви прозорци. Лесни за поддържане повърхности.

6.     Със системата повдигащи-плъзгащи врати на REHAU могат да се реализират елегантно хармонични преходи от жилищните помещения към балкони и тераси. Големи стъклени площи, залети със светлина помещения и открита атмосфера – повдигащи-плъзгащите врати повишават качеството на живеене.

7.     Не променя външния си вид през годините.

8.     Здравината на този материал позволява сложни решения като окачени и структурни фасади, покривни конструкции, зимни градини и дори се използват за направа на защитни врати, врати за пожарозащита и такива конструкции, които изискват по-добра здравина. Поради същата причина има алуминиеви системи за преградни стени.

9.     Алуминият е устойчив при пожари и земетресение, както и е неподатлив на големи температурни амплитуди.

10.  Вътрешните интериорни врати се изработват предимно от алуминий, защото това позволява поставяне на обков, който е значително по-евтин в сравнение с този, който се поставя на PVC врати, които изискват дръжки и от двете страни на вратата.